متخصص بیماریهای ریوی

شروع موج دوم کرونا ویروس در ایران

کرونا در کودکان

از نیمه دوم بهار سال 99 ، پس از بازگشایی ترددهای بین جاده ای ، میزان افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا( COVID-19) به میزان تقریبی 10 درصد افزایش یافته است.

طبق تحقیقات به عمل آمده توسط دانشمندان و متخصصان عفونی در نیمه دوم بهار سال 99 نشان میدهد پس از بازگشایی ترددهای بین جاده ای ، میزان افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا( COVID-19) به میزان تقریبی 10 درصد افزایش یافته است. در بین این افزایش آمار نیمی از بیماران به دلیل نداشتن علایم مشهود پس از اوج گیری بیماری در بدنشان به مراکز دمانی مراجعه نموده و تحت درمان قرار گرفته اند.

در موج دوم شیوع بیماری  آمارهای موجود از طرف مراکز بهداشتی- درمانی حاکی ازاین مطب هستند که اکثر بیماران به علت عدم آسیب کرونا بر ریه و تنفس و عدم نفوذ عفونت به خون در مراکز درمانی بستری نشده و برای ادامه روند درمان وبهبودی می بایست در منزل بمانند.

اگر در خانواده فردی دچار ویروس کرونا شد، چه کار کنیم؟

  1. فقط افرادی در خانه باشند که حضورشان برای مراقبت از بیماری ضروری است.
  2. سایر اعضای خانواده باید در خانه یا محل دیگری بمانند.
  3. اگر امکان پذیر نبوددر اتاق دیگری بمانند.
  4. بازدید کنندگان را محدود کنید.
  5. افراد سالخورده یا افرادمبتلا به بیماری مزمن قلب و ریه و کلیه و دیابت را از  بیمار دور کنید.
  6. مطمین باشید که فضاهای مشترک در خانه از جریان هوای مطلوبی برخوردار است یا دستگاه تهویه هوا یا باز گذاشتن پنجره.
  7. دستانتان را حداقل 20 ثانیه با اب و صابون بشویید.
  8. هنگام تماس با خون ، ترشحات بدن مانند عرق ،بزاق ، خلط ، استفراغ ، ادرار یا اسهال بیمار از دستمال و دستکش استفاده کنید.
  9. وساییل یکبار مصرف را پس از مصرف دور بیاندازید.
  10. هرروز سطوحی مانند پیشخوان، میزکار، وسایل حما و توالت و تلفن و تبلت و … را تمیز کنید.
  11. سطوح و لباس هایی که ممکن است خون یا ترشحات بدن روی آن ریخته باشد ، ضدعفونی کنید.
  12. لباسشویی را کاملا شسته و ضدعفونی کنید.
  13. حین دست زدن به مواد الوده، دستکش یکبار مصرف بپوشید.
  14. دستانتان را بلافاصله پس از برداشتن دستکش بشویید.
شستن دست ها هربار 20 ثانیه طول بکشد.

موادغذایی جهت تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از کرونا چیست؟

منابع ویتامین E

ویتامین E یک ویتامین مهم است که برای عملکرد صحیح بسیاری از اعضای بدن مورد نیاز است

آنتی اکسیدان قدرتمند، تقویت عملکرد سیستم ایمنی

  • تخمه آفتابگردان
  • روغن آفتابگردان
  • بادام، فندق ، بادام زمینی
  • سبزی های برگ سبز تیره مانند اسفناج

منابع ویتامین D

ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی است که وظایف بسیار مهمی در بدن دارد. دو فرم مهم این ویتامین ، برای انسان ها ویتامین D2 که توسط گیاهان و ویتامین D3 که توسط پوست بدن انسان (زمانیکه دربرابر آفتاب هستیم) ساخته می‌شوند، هستند. خوراکی‌ها معمولا با ویتامین D2 یا D3 غنی می‌شوند.

  • شیر کامل
  • پنیر
  • زرده تخم مرغ
  • قارچ
  • ماهی بویژه ساردین

پروتیین ها

پروتئین یک جزء اساسی در بین مواد غذایی سالم است.

  • بوقلمون و مرغ منبع خوب ویتامین B6
  • حبوبات
  • ژله و ژلاتین
  • ژلاتین پای مرغ

سبزی ها

سبزیجات دارای فیبر و ویتامین c. هستند که برای سلامتی ما فواید زیادی دارند

  • اسفناج و بروکلی
  • فلفل پایریکا
  • فلف دلمه قرمز
  • سیر – پیاز
  • لبو – کدو حلوایی

میوه ها

میوه ها دارای آنتی اکسیدان‌های مختلف ، ویتامین ها، مواد مغذی و نیز خواص و فواید درمانی زیادی هستند

  • مرکبات(پرتقال – لیمو شیرین)
  • سیب
  • موز
  • انار
  • کیوی
  • به

غلات

غلات منبع انرژی برای انسان هستند. غلات حاوی هیدرات کربن، پروتئین،چربی، مواد معدنی و انواع ویتامین هستند که البته ضمن مراحل مختلف نگهداری و تهیه، ممکن است بخشی از مواد مغذی مذکور از بین برود.

  • برنج قهوه ای
  • سبوس برنج
  • گندم کامل به صورت آش و حلیم
  • آش بلغور
  • دانه چیا
  • جوانه گندم – پودر جونه گندم

نوشیدنی ها

ویروس کرونا در صورتی در که وارد ریه شود می تواند فرد را مبتلا کند از این رو نوشیدن مدام مایعات باعث می شود که این ویروس از طریق سیستم گوارشی نابود شود.

  • چای سبز
  • دم نوش بابونه
  • مریم گلی(SAGE)
  • چای به
  • دوغ کفیر

ادویه ها

ادویه‌ها موادی هستند که طبق نامشان جمع دوا گفته می‌شوند. این مواد چیزی بین غذا و مواد غذایی هستند و در هر دو دسته جای می‌گیرند. به همین دلیل نیز خواص بسیار جالبی دارند که می‌تواند در درمان و پیشگیری از برخی بیماری‌ها موثر باشد و همچنین طعم و عطر غذا را بهبود بخشد.

زرد چوبه، دارچین و زنجبیل (در حد تعادل مصرف شوند)

آویشن ، پونه کوهی(بر سیستم تنفسی تاثیر بسیار مثبتی دارند.)

نوشیدن آب به سم زدایی بدن و خط ایمنی آن کمک می کند.

توصیه می شود در شرایط خاص ، موادغذایی بصورت پخته ، سبزی ها و مغزها و دانه ها به صورت حرارت دیده ، میوه ها و صیفی جات قبل از مصرف ضدعفونی و لبنیات به صورت پاستوریزه مصرف شوند وقبل از مصرف بطری آن ها ضدعفونی گردند.

برای ارسال دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین محبوب

برو بالا